18 lis. 2018

Veliki interes obrtnika za seminar „Uvjeti poslovanja u Njemačkoj“

U Hrvatskoj obrtničkoj komori u Zagrebu, 17. listopada održan je seminar pod nazivom „Uvjeti poslovanja u Njemačkoj“ kojeg je organizirala Hrvatska obrtnička komora u suradnji s Obrtničkom komorom za München i Gornju Bavarsku (HWK).

Organizacija seminara dio je većeg projekta pod nazivom „Internacionalizacija poslovanja i povećanje sposobnosti hrvatskog obrtništva za poslovanje u inozemstvu uz podršku Hrvatske obrtničke komore“.

Seminar je u odsutnosti predsjednika Hrvatske obrtničke komore, Dragutina Ranogajca i glavne tajnice Violete Jelić, otvorila i sve prisutne pozdravila savjetnica predsjednika HOK-a, Sanja Želinski Matunec koja je istaknula dugogodišnju uspješnu suradnju HOK-a s Obrtničkom komorom za München i Gornju Bavarsku, čiji su se savjetnici i ovaj puta ljubazno odazvali pozivu na sudjelovanje na seminaru.

Barbara Peinel i Dominic Engler održali su predavanja na temu uvjeta poslovanja u SR Njemačkoj, a u svojim izlaganjima naglasak su stavili na hrvatsko-njemačke gospodarske odnose, dali konkretne informacije kao odgovor na pitanje kako obavljati djelatnost u Njemačkoj te na pitanje prekograničnog obavljanja usluga u Njemačkoj).

Kako pronaći nove kupce i koje zahtjeve njemačko tržište postavlja pred one koji u okviru njega posluju, samo su neka od pitanja na koja je ovaj seminar ponudio odgovore. Veliki broj prisutnih obrtnika (preko stotinu) svojom su nazočnošću i aktivnim sudjelovanjem na seminaru potvrdili opravdanost organizacije seminara i veliki interes hrvatskih obrtnika za rad i širenje tržišta u SR Njemačkoj.

images

[top]